tiistai 10. joulukuuta 2013

Jouluinen pöytäkoriste

Paperillan blogissa kerroin jouluperinteestäni, johon myös tämä pöytäkoriste liittyy. Nyt ajattelin kertoa, miten tämä pieni pöytäkoriste valmistui.

Alussa ajattelin tarvitsevani näitä tarvikkeita, kun työ eteni niin se myös muuttui ja tarvitsin hieman lisää tarvikkeita. Pöytäkoristeen pohja on 1mm paksuista puupahvia ja Cottage Cutzin stanssilla leikkasin ekokartongista kuvion.


009


Aluksi laitoin puupahvipalasten taakse reilusti 1mm paksuista kohoteippiä, jotta saisin koristeeseen hieman syvyysvaikutelmaa ja stanssatun kuvion kiinnitin Mod Podgella keskimmäisen puupahvipalasen päälle, jonka jälkeen maalasin koko työn gessolla.


014


Kiinnitin vielä Mod Podgella pitsin ja laitoin gessoa päälle. Annoin työn kuivua. Tämän jälkeen aloin työstämään kuvaa struktuuripastalla ja maskeilla saadakseni pintaan kuviointia.


015


026

Sitten oli aika maalata työ, käytin maalina Folk Artin Sky blue maalia. Maalin kuivuttua hieroin koristeen pintaan vielä metallivahoja, ripottelin kohojauhetta ja kuivasin. Glossyn avulla kiinnitin vielä pintaan lasimurskaa.


032

Jostain syystä en ollut tyytyväinen tässä vaiheessa työhöni. Ehkä siksi, että visioni työstä oli aivan erilainen. Päätin typistää taulua reilusti yläpäästä ja koristella sitä lisää.


038


Lopputulokseen olen tyytyväinen ja sehän on tärkeintä mukavan askarteluhetken lisäksi.049

7 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

Onpa kaunis ja kivasti toteutettu!

Anne B. kirjoitti...

Upea! Ihana siniharmaa väri ja vintage tunnelma. Maileg tonttu sopii loistavasti pariksi. :)

Apris kirjoitti...

Kertakaikkisen ihan koriste. Kiitos vaihe vaiheelta kuvista, taas aukeni tuo mixed media minullekin vähän enemmän.

Henna kirjoitti...

aivan mahtavan näköinen! :)

paula kirjoitti...

Ihanan näköinen koriste!
Noinhan se yleensä menee - työ muuttuu koko ajan tehdessä. Kun vain seuraa omaa visiotaan - sillä ei ole väliä kuinka sen toteuttaa.

Sirpa kirjoitti...

Kyllä on ihana ja loppu tulos mahtava.

Minna kirjoitti...

Tosi kaunis koriste:)