perjantai 3. tammikuuta 2014

Ikonikortteja

Mukavaa perjantaita kaikille! Paperilla-lehden blogissa esittelin valmiita ikonikorttejani ja ajattelin näyttää teille miten sellainen minun kohdallani syntyi. Tarvitset lehtikultaa (Stamperie), lehtikulta liimaa (Stamperie Colla per Doratura), Mod podge matte liimaa, siveltimiä, ekokartonkia ja decoupage kuvia (Stamperie). Lehtikulta reagoi vesiliukoisten liimojen kanssa, joten Mod Podge ei sovi lehtikullan kiinnittäjäksi.Kiinnitin ensin kuvan Mod Podgella ekokartonkiin (vahva kartonki on hyvä) sekä ala- että yläpuolelta. Annoin kuvan kuivua ja sillä aikaa aloin kiinnittää lehtikultaa. Lehtikullan kanssa saa olla tarkkana, koska se on hyvin haperoa ja hajoaa helposti. Ei kannata ottaa esille kuin yksi arkki kerrallaan. Sen kanssa voi olla hyvä käyttää pinsettejä, koska se tarttuu helposti sormiin jos sormissa on vähänkin liimaa. Revi varovasti lehtikulta arkista siivu ja laita ohut kerros lehtikulta liimaa yhteen reunaan tarkasti. Jos liimaa on liian paljon jää möykky näkyviin ja jos taas liian vähän se ei ota kiinni. Liima on hitaasti kuivuvaa, joten aikaa sen laittamiseen on enemmän kuin tavallisen liiman kanssa.
Asettele palanen ensin ilmassa paikalleen, koska kun se osuu liimaan, se ei lähde pois ehjänä. Tosin se ei haittaa vaikka siihen jäisi kurttuja. Ne saa pois sivelemällä hyvin kevyesti sormella kullan pintaa. Koko alue sivellään sormella tai ohuella siveltimellä paikalleen. Tässä vaiheessa on tärkeää, että sormi tai sivellin on puhdas ja kuiva. Laita seuraava palanen hieman edellisen päälle ja silittele varovasti päältä.Vaikka kultaan jäsi pieniä reikiä tai pieniä alueita niin ei se haittaa sillä ne saa paikattua laittamalla lehtikulta liimaa ja pienen palan kultaa. Kun paikkaus on kuiva niin sitä voi alkaa silottelemaan kuivalla pensselillä kevyesti. Hiero kevyesti paikkoja joissa on paikka tai sauma niin kulta rapisee pois (näitä paloja voi vielä käyttää paikkoihin). Käy reunat kauttaaltaan läpi ja varmista, että työsi on kuiva ennen silottelua.

Laita mustetta korttipohjan reunoihin musteenlevittimellä ja laita kohoteippiä kuvan alle. Kullatun kartongin olen liimannut kiinni Mod Podgella korttipohjaan.
Valmis kortti on juhlavan näköinen ja saaja voi halutessaan tehdä siitä taulun.


Jos haluat nähdä millaisia muita ikonikortteja syntyi, niin löydät ne Paperilla-lehden blogista.

9 kommenttia:

Mummukka kirjoitti...

Todella hieno.

Sirpa kirjoitti...

Aivan ihana.
Itse tein kyseiellä tekniikalla ikonin.

Nonni kirjoitti...

Aivan upea!

*Piiku* kirjoitti...

Kaunis! Hyvät ohjeet, varsinkin tuohon lehtikullan käyttöön!!

Ansku kirjoitti...

Todella hieno ja juhlava kortti!

Eleonora kirjoitti...

Onpa mielenkiintoista! Kaunis lopputulos!

Unknown kirjoitti...

upeata;) pakko ihan ottaa taas opiksi, kun veljen vaimo maalaa hienoja ikoneja, kun kerta niistä voi saada noin kaunista aikaiseksi. kiitos maissi!

Riikka Kovasin kirjoitti...

Aivan huikeita!

Sanna kirjoitti...

hienoja kortteja ja kiitos tekniikan esittelystä! tätä voisi käyttää moneen muuhunkin juttuun!