tiistai 11. helmikuuta 2014

Kortin teko-ohjeet leikekuvakortin tekoon

Sain jokin aikaa sitten pyynnön näyttää miten käytän leikekuvalappuja korteissa. Olen käyttänyt niitä viimeisen puolen vuoden aikana paljon eikä innostus näytä laantumisen merkkejä. Paperilla-lehden blogissa opastin perusasioita asetelman tekoon, joka tässäkin kortissa on pääosassa.

Paperit käsittelen lähes aina mustetta tuputtamalla reunoihin ja vanhentamalla reunan saksien nurjalla puolella (ressaamalla).


Tässä pyörittelin pääkuvaa eri paikkoihin, jotta sain kuvan mihin se sopii ja mihin ei. Tämän jälkeen otin muut kuvat mukaan ja asettelin niitä.
Kun sopivat paikat löytyivät laitoin kuvien alle liimaa tai kohoteippiä riippuen siitä miten edessä (ylhäällä) niiden paikat olivat. Paksuimman teipin sai alleen suurikokoinen ruusu.
Pääkuvan kiinnitin viimeisenä, mutta pidin sitä sommittelun takia oikealla paikallaan.Huomasin, että korttini kuva painottuu hieman liiaksi oikealle ja matalalle, joten painoa tarvittiin hieman lisää vasempaan ylänurkkaan. Lisäsin keveyttä korttiin myös harsoilla.Tässä valmis kortti, johon lisätty painoa vasempaan yläkulmaan.
7 kommenttia:

millacamilla kirjoitti...

Hieno! Ja tosi kiva ja selkeä ohje. Kiitos!

Lumiruusu kirjoitti...

Kiitos tosi paljon ohjeesta,en esim. ollut koskaan ennen nähnyt mitä työvälinettä käytätetään reunojen tuputtamiseen...tähän asti on reunoistani tullut aina liian sotkuisia ja ilman reunojen värjäystä kortit ei ole niin viimeistellyn näköisiä.

Siis tuollainen superlonpohjainen vekotin ostoslistalleni !? :)

Kiitos Maissi!

Kirsti kirjoitti...

Hyvä ohje!
Minulle on uutta käyttää kuvaa, jossa on valkeat reunat. Tuollaiset leikattiin ennen"vanhaan" tarkkaan pois. Näissä on kyllä niin vahvaa kartonkia, ettei pois leikkaaminen onnistuisi. Varmaan silmä tottuu valkeisiin reunoihin.

Maissi kirjoitti...

Kiitos teille! Lumiruusu: Tuon vekottimen nimi on musteenlevitin ja löytyy sillä nimellä kaupoista. Hyvän tuloksen saamiseksi suosittelen sitä lämpimästi. Kirsti: Valkoisia reunoja voi tummentaa musteenlevittimellä jos ne häiritsevät, mutta tarkoitus ei ole leikata niitä pois.

Sirpa kirjoitti...

Kaunis kokonaisuus! Tykkään!

Fairytale kirjoitti...

Wau, onpas hieno =). Itselläni on vaikeaa tehdä monikerroksisia kortteja, mutta ajattelin tässä joku kerta harjoitella, vaikka tällä sinun ohjeellasi. Ongelmana vain on tuo värien ja eri elementtien löytäminen Pidätkö kursseja?

Maissi kirjoitti...

Hei Fairytale! Kiitos mukavista kommenteistasi. Vastaan sulle facebookissa.