perjantai 14. maaliskuuta 2014

Pääsiäismunan koristelua

Pääsiäinen on jo tulossa ja se tulee aina mieleeni kun ilmat lämpenevät ja kevään tuoksu tulee nenääni. Paperilla-lehden blogissa esittelin tämän pääsiäismunan pohjustavat työt ja täällä ajattelin esitellä koristelun teon vaiheet.
Aivan ensiksi valitsin erikokoisia keltaisia, valkoisia, oransseja ja ruskeita kukkia. Mallin näihin väreihin otin suurimmasta kukasta, joka määritteli aika pitkälti muiden kukkien värit. Ruskea väri sopii hienosti täydentämään ja rauhoittamaan muuten kirjavaa kukkamerta. Valitse ensin yksi pääkukka ja muut kukat, jotka ovat pienempiä kuin pääkukka. Käytä isoja kukkia harkiten ja pieniä kukkia tilkkeenä.
Lisäsin hieman ruskeaa tylliä ja niintä tekemään ilmavuutta asetelmaan. Ilmavuus on isommissa asetelmissa tärkeää, jottei se muodostu liian raskaaksi. Leikkasin tyllistä pieniä neliöitä ja otin kiinni sormilla neliön keskeltä, laitoin kukan tyven koloon liimaa ja tungin tikun avulla tyllin koloon tiiviisti.
Niintä revin pienen määrän, mytistin sitä käsissäni ja liimasin paikoilleen. Vanhensin munan reunoja lisäämällä hieman mustetta kylkiin. Tämän olisi toki voinut tehdä hieman aiemminkin ;) 
Pääsiäismunan sisälle laitoin hieman niintä ja suklaamunia. Nyt pikkulahja on valmis vietäväksi.


4 kommenttia:

Pöydän kulmalla näpertelijä kirjoitti...

Vau! Aivan mielettömän ihana! Herkullinen ja kaunis.

Sirpa kirjoitti...

Kyllä on ihana!

http://tuijankortteilua.blogspot.com kirjoitti...

Toi on niin hieno pääsiäiskoriste ettei sitä malta heti pääsiäisen jälkeen piiloon laittaa. :)

enkulin käsityöt kirjoitti...

IIIK MITEN IHANA